Boomis

Boomis, Qmisks ikoniska mega-högtalare på hjul, har en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till omkring 2007, då den första versionen, Boomis 1.0, såg dagens ljus. Den initiala modellen var utrustad med billigteknik och konstruerades genom att sammanställa diverse skräpgrejer. Trots att den delade bas med senare modeller som Boomis 2.0, hade den en mindre låda. Byggt av ingen mindre än Qmiskaren Gulld, en före detta Qlubbmästare och Flippermästare i Qmisk.

Boomis 2.0, skapad av Agnes och Skeden, blev verkligen en ikon. Den konstruerades speciellt för att vara en del av Quarnevalen och erhöll delar genom sponsring som skulle pryda vagnens bakre del. Orginalplanen var att även hinna delta i AG:s Boombox tävling 2011 men tyvärr hann inte bygget bli färdigbyggd tills dess.

Byggprocessen involverade att använda en Clas Ohlson-vagn som grund, där lådan formades efter vagnens konturer. Genom att lägga till ett nytt steg och två röda högtalare ökades Boomis 2.0's ljudkapacitet. En större låda skapades för att rymma fler sidohögtalare och därigenom förstärka ljudupplevelsen.

Mätarna som användes för att övervaka ljudnivån donerades av någons pappa från ett tidigare epa-bygge, vilket gav ytterligare karaktär till Boomis. Trots alla uppgraderingar förblev det ända originala från Boomis 1.0 bashögtalaren från botten, monterad med leds i damkoparna och bestående av två kraftfulla 12-tums högtalare.

Åren 2012, 2013 och 2014 hade stor betydelse för Boomis då den segrade i Boombox-tävlingen alla tre åren. Tyvärr lades tävlingen ned 2015 då ingen kunde mäta sig med Boomis, men Boomis hade redan cementerat sitt rykte i studentvärlden.

I en ny era, år 2023, genomgick Boomis en uppgradering med nya komponenter efter att den gått sönder under AG 2022. Uppgraderingen av Boomis till version 2.5 ledd av Salt och Kaufmann med hjälp av Sneo, säkerställer att den fortsatte att vara en kraftfull och innovativ kraft inom studentvärlden och kanske ännu viktigare, att den kundens tas med redan till AG 2023.

Boomis